Minecraft 1.5 “Redstone Update”

Voor de mensen die de pre-release nog niet gespeeld hebben, hier de informatie over de nieuwe Minecraft 1.5 update in het nederlands.
Omdat er veel word geupdated aan de redstones noemen ze het niet voor niets de “Redstone update”.

De update zal volgens berichten vandaag of morgen plaatsvinden, naast de grote updates aan de werking van Redstone zal er ook meer support komen op HD Texture packs. Ik verwacht dus vele nieuwe texture packs of oudere aangepast worden tot betere packs. Daarnaast ook nog een scoreboard en een aangepaste inventory systeem.

Nieuwe Redstone objecten
Er zullen in minecraft 1.5 nieuw redstone objecten zitten om nog complexere projecten te maken met redstone wire, het was al mogelijk om een computer na te bouwen in minecraft, timers met een countdown en nog veel meer. Dus met nog meer objecten?!

Redstone Comparator:
Dit is een blok die het mogelijk maakt om 2 signalen af te geven, signaal A en signaal B ook kan het signaal sterker of zwakker zijn. Ik verwijs naar een youtube video voor betere uitleg.
Om het te maken heb je het volgende nodig: 3x Redstone 3x Redstone Torches en 1x Nether Quartz.

Hopper:
Een hopper is een block dat items/objecten in en uit containers kan halen. Als het geplaatst is aan een block dan zal hij alle items die van boven komen opslaan in zijn inventory van 5slots. Maar als je het plaatst tegen een container met zijn eigen inventory aldus een chest of nog 1 hopper dan zullen de items getransportteerd worden van het ene object naar de andere met 2.5items per seconde.

Om een hopper te maken heb je het volgende nodig: 1x chest 5x iron ingots. Dit maakt het mogelijk om automatisch drops te verzamelen.

Dropper:
Te maken met 1x redstone en 7x cobblestone. Vergelijkbaar met een dispenser, alleen verplaatst een dropper de objecten. Als er bijvoorbeeld een chest voor de dropper staat dan zal de dropper de item verplaatsen naar de chest. Je kan ook dingen verplaatsen “DOOR” glassblocks heen. De dropper kan geplaatst worden in 6 richtingen en heeft een restone signaal nodig om te functioneren.

Andere Items:

Daylight Sensor: 3x wooden slabs 3x glass blocks 3x nether quartz. De daylight sensor geeft een signaal af om aan te geven hoe sterk de zon is. Regen heeft hier geen effect op en het werkt niet op glowstone of torches, alleen de zon! Dit object zal het mogelijk maken om solar-powered systemen te bouwen!

Weighted Pressure Plate: Gemaakt op een bestaande pressure plate, dit object detects items die er op vallen. Een light versie van goud die zijn volle sterkte heeft met 60 items, en een zware iron versie die 10×60 nodig heeft.

Block of Redstone: 9x redstone = 1 block. De block blijft een signaal afgeven aldus je kan een bewegende energy block maken!

Nether Quartz: Smelting Nether Quartz ore, een ingredient voor de vele nieuwe objecten in minecraft 1.5, tevens kan je er een block van maken voor nieuwe decoratie?

En de leukste!

Minecart with TNT!! Gebruik een minecart en TNT, hoe sneller de cart gaat hoe harder de explosie zal zijn, maar hij zal niet de supporting blocks en rails opblazen!

En nog veel meer zal er komen in Minecraft 1.5!

Hieronder wat meer uitleg over de nieuwe addons:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mhJvcKnCZqs[/youtube]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*